Monday 15 June 2009

Esti Frumoasa

"Azi e cea mai frumoasa zi din viata mea!" Imediat dupa ce am facut aceasta afirmatie a inceput sa tune si sa fulgere. Vremea s-a incapatanat sa ma contrazica si nu s-a astamparat pana cand nu m-a udat ciuciulete.

Se intampla acum doua zile, de Sfantul Alexandru si era pentru a treia oara in ultimele zece zile cand am afirmat acest lucru. Nu m-am imbatat cu apa rece, ci m-am trezit din nou la viata. Spre surprinderea mea o mare parte din vina pentru comportamentul meu ciudat o are o cititoare Kudika.

Ea a pus o intrebare care initial m-a surprins prin naivitate: cum facem sa punem in evidenta frumusetea interioara? O reteta simpla ar fi urmatoarea: camuflam suferintele, remodelam relatiile fara speranta si extirpam esecurile. Destul de simplu, nu? Apoi ne imbaiem in ignoranta, aruncam grijile la cosurile special amenajate si traim intr-o stare permanenta de fericire specifica firilor fara contradictii interioare.

Esti frumoasa!Nu e atat de simplu pana la urma, nu? Si poate nici nu este ceea ce iti doresti. E mult mai dificil sa iti "lucrezi" interiorul decat exteriorul. Ai multe solutii la indemana in caz ca doresti sa infrumusetezi trupul si ai tot dreptul sa le uzezi - si poate chiar sa abuzezi de ele. Cu toate acestea camuflajele trupului, bulimia de corectare a greselilor naturii, nu pot substitui frumusetea reala.

Resursele externe sunt epuizabile, nu te poti baza la nesfarsit pe ele. Si asta pentru ca frumusetea reala inseamna multumire de sine, inseamna de incredere in propria persoana. Nu vei fi nicodata multumita daca vei cauta placerea numai in afara.

Invata sa te accepti si sa te respecti. Invata sa raspunzi unui compliment. Ti s-a spus ca ai facut o treaba buna, ai fost felicitata? Nu fi carcotasa cu tine insati si asuma-ti realizarile. Le meriti! Pe bune...

Invata sa te bucuri de micile realizari, acorda-ti timp pentru tine. Rezerva-ti cel putin o ora pe saptamana pentru a iti pune ordine in ganduri. Asculta-te! Nu te feri sa te retragi in singuratate, sa discuti cu tine insati, pentru ca daca eviti mult timp sa iti clarifici problemele, aspiratiile, dorintele nemarturisite te vei trezi intr-o buna zi ca imparti acelasi trup cu o necunoscuta.

Te bucuri cand iti spune cineva ca esti frumoasa? Cauti privirile atunci cand intri intr-o incapere pentru a primi confirmarea ca esti admirata? Nu ar trebui. Deja esti frumoasa.

Nu vreau sa transform acest articol intr-un fel de reteta a fericirii si de aceea ii voi pune punct. Fiecare se poate descoperi. Nu e nevoie sa urmezi sfaturi, pasi simpli, carari batatorite. E indeajuns sa iti doresti si vei gasi in tine resorturile necesare.

No comments:

Post a Comment